Je voeten weten de weg

Over Walking in Your Shoes: In 2015 haalde ik een verrassende, simpele effectieve coachmethodiek naar Nederland: Walking in your Shoes, afgekort tot WIYS. WIYS is een vorm van systemisch en lichaamsgericht werken op de laag van de ziel. De naam komt van een Indiaans gezegde: “je moet eerst honderd mijl in iemands mocassins gelopen hebben voor je iemand kent”. 

WIYS gebruikt het lichaam als instrument waarmee je werkt. Het lichaam heeft celgeheugen dat overal in het lichaam aanwezig is. Hierin zijn allerlei onverwerkte en onbewuste herinneringen opgeslagen. Deze hebben invloed op hoe je je lichaam bewoont en kunnen voor blokkades zorgen die fysieke en psychische klachten tot gevolg hebben. In plaats van te analyseren en te verklaren kom je letterlijk in beweging en “loop” je vraagstukken of thema’s. Je stapt “in de schoenen”van een thema of probleem en door gewaarwording en beweging te combineren ervaar je fysiek, energetisch en emotioneel datgene dat bij het gelopen thema of probleem hoort. Dit brengt een proces op gang dat helend en transformerend werkt. Het kan iets in beweging zetten dat in je lichaam vastzit zodat er weer energie naar toe kan stromen. 

Tijdens een “walk” ontstaat een verbinding met je natuurlijke zelfherstellende vermogen. Je krijgt inzicht in onderdrukte informatie, overlevingsstrategieën en beschermende patronen en in “niet dienende” overtuigingen. Hierdoor leer je jezelf beter begrijpen, krijg je meer compassie met jezelf en voel je je beter. Dat zorgt er weer voor dat je je leven meer kan inrichten zoals jij wilt. Je ontwikkelt inzichten die je nodig hebt om bepaalde stappen te zetten, je ontdekt waar je talenten liggen. Zo kom je (weer) in contact met je authentieke zelf, wie je ten diepste bent. 

WIYS integreert Lichaamswerk, Systemisch werk, Mindfulness, Dieptepsychologie, Zelfonderzoek, Focussen en Hakomi met elkaar tot een geheel nieuwe methodiek.  Vraagstukken, thema’s en situaties die gelopen kunnen worden zijn onbeperkt. Voorbeelden zijn: jouw relaties met geliefden, partner, kind, ouders; werk- en loopbaanvraagstukken; ziekten en symptomen; levensdoelen, keuzes en beslissingen; situaties en gebeurtenissen die zich in jouw familiesysteem voordoen, je zielsbestemming, wat je tegenhoudt om stappen te zetten etc. WIYS kan zowel ingezet worden in individuele- als in groepssetting.  

Particolare Trainingen biedt onderstaande activiteiten aan:

Wil je meer weten over het aanbod van Particolare trainingen? 

Kijk dan in de agenda of neem contact met me op. 

Je bent van harte welkom!